Cristian Meleacă

Cristian Meleacă, pizzaiolo la Restaurant Corsarul, s-a calificat în finala Caputo Pizza Cup

Cristian Meleacă, pizzaiolo la Restaurant Corsarul din Oradea, s-a calificat în finala Caputo Pizza Cup, eveniment organizat de către Associazione Pizzaiuoli Napoletani, Mulino Caputo și Mainardi Food, care reunește cei mai buni pizzaiolo din întreaga lume. Trofeul Caputo se va disputa în perioada 19-21 iunie 2023 în spațiul expozițional Mostra d’Oltremare din Napoli.

Până la prezența în finală, unde vor fi participa circa 300 de concurenți, Cristian, pregătit de către Eugen Pocian, Executive Chef și Owner Restaurant Corsarul, a trecut de două etape de calificare. Prima s-a desfășurat în luna aprilie în Slovenia, iar cea de-a doua a avut loc la începutul lunii mai în Croația, unde Cristian s-a clasat pe primul loc cu creația sa Pizza Dolce Vita, ce a avut ca ingrediente Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto cotto, zucchini, fistic, dulceață de ardei iuți (realizată chiar de Chef Eugen Pocian) și busuioc, asigurându-și astfel prezența în finala de la Napoli. La rândul său, Chef Eugen Pocian a făcut parte din juriul celor două etape de calificare.

Cristian Meleacă și-a început cariera în 1999, lucrând de-a lungul timpului în mai multe pizzerii din Oradea. A decis să se specializeze în acest domeniu și a ajuns în Italia, țară în care a lucrat timp de opt ani într-o pizzerie dintr-o stațiune de la malul mării, învățând de la câțiva maeștri pizzari italieni. S-a reîntors în România în 2010 și a început să lucreze la Restaurant Corsarul din Oradea, unde se află și în prezent.

Eugen Pocian și-a început cariera în HoReCa acum 30 de ani, în Italia, pornind de la spălat vase și ajungând, pe rând, ajutor de bucătar, somelier, ospătar, executive chef și proprietar de restaurant. A lucrat atât în țară, cât și în străinătate – Italia și Croația, iar de-a lungul timpului a urmat cursuri de de somelier și de bucătar, inclusiv la Academia Alain Ducasse din Paris. În 2019, restaurantul Corsarul, pe care l-a deschis în 2006, a fost relocat într-un spațiu nou, în Cetatea Oradea, iar în 2020, deși era pandemie, a închiriat un spațiu lângă, pentru a deschide un wine bar. Tot în 2020, Eugen a intrat în acționariatul Lord’s Pub, din Pasajul Vulturul Negru, un local emblematic al orașului.

articol preluat de pe: https://www.trendshrb.ro/stiri/cristian-meleaca-pizzaiolo-la-restaurant-corsarul-s-a-calificat-in-finala-caputo-pizza-cup/

Comments are closed.